Főoldal

Bemutatkozás

A mozgás-szabályozás egy olyan interdiszciplináris terület, amely fizikusok, mérnökök, matematikusok, human kineziológusok és orvosok együttműködésén alapul. A mozgás-szabályozási kutatások alkalmazási területe az orvosi rehabilitáció, a sporttudomány és a rehabilitációs robotika. 

Kutatócsoportunk ép-testű résztvevők mozgását vizsgálva szabályozási kérdések megválaszolására törekszik, különböző matematikai modellek segítségével. A Pécsi Tudományegyetemmel, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel együttműködve az ideg-izom-csont rendszerek együttműködését, az emberi mozgások fizikai sajátosságait tanulmányozzuk Emellett fontos a mozgás-szabályozási ismeretek rehabilitációs alkalmazása is. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézettel és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel együttműködve végzett rendszeres terápiák ezen kutatások eredményeként jöttek létre. Ezen túlmenően a rehabilitációs tréningek során monitorozzuk a mozgáskorlátozott páciensek fejlődését, nyomon követjük különböző fiziológiás paramétereiknek változását. 

Elérhetőség

Laczkó József, csoportvezető

Wigner FK, Részecske- és Magfizikai Intézet, Komputációs Tudományok Osztálya, Neurorehabilitáció és Mozgásszabályozás Kutatócsoport

  • Cím: 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33. , 6. ép. 2. em. 1. sz.
  • Telefon: +36 1 392 25 64 / 2564-es mellék
  • E-mail: laczko.jozsef@wigner.hu